ankara-grafiker

Instagram Gönderiyi Hikayede Paylaşmayı Devredışı Bırakmak

Instagram Gönderiyi Hikayede Paylaşmayı Devredışı Bırakmak

Instagram anasayfanızda ilginç bir gönderi bulursanız, onu takipçilerinizle iki farklı yolla paylaşabilirsiniz. Repost ederek veya hikayenizde paylaşarak. Repost uygulaması, Instagram’ın profil bağlantısını eklemediği bir özelliktir. Gönderileri yeniden paylaşma. Instagram kullanıcılarının bir gönderiyi kendi profilinde link vererek paylaşmasına izin vermez. Ancak hikayelerinde bir gönderiyi paylaşabilirler. Böylelikle paylaşılan gönderi için paylaşan kişiye bir link verilmiş olunur. Takipçiler paylaşımın kaynağını görebilirler. Bu özellik, hesabınızın herkese açık olması durumunda, sizi takip edenlerin de yayınlarınızı kendi hikayelerinde paylaşabileceği anlamına gelir. Paylaşımlarınızın bu şekilde paylaşılmasından hoşlanmıyorsanız, Instagram’daki hikayelere yeniden paylaşmayı devre dışı bırakabilirsiniz.

Hikayeler Yeniden Paylaşmayı Devre Dışı Bırakmak

Instagram’ı uygulamasını açın ve profil sekmenize gidin. Sağ altta ayar işareti simgesine dokunun. Bir ayar listesi açılacaktır. Hikayelerde Yeniden Paylaşma butonuna tıklayıp. Akışın Yeniden Paylaşılmasına İzin Ver ayarını pasif hale getirin.

Sizi takip eden bir kişi gönderilerinizi hikayelerinde paylaşmaya çalıştığında, paylaşma seçeneğindeki paylaş butonu görünmez. Takipçileriniz gönderinizin ekran görüntüsünü almaya devam edebilir ve ardından kendi hikayelerine, hatta kendi hesaplarına paylaşabilirler. Instagram, ekran görüntülerini tam olarak engellememektedir. Aslında, Snapchat bile artık paylaşma seçeneklerini devre dışı bıraktığı zaman, ekran görüntüsünün paylaşılmasına izin veriyor.

Bu ayarın, başkasının gönderisini hikayenizde paylaşmanıza hiçbir etkisi olmayacaktır. Başkarına ait gönderileri hikayenizde paylaşabilirsiniz ancak farklı kullanıcı gönderileri için bu seçeneği devre dışı bırakmışsa, gönderileri paylaşamayacaksınız.

instagram yeniden paylaşma

Instagram hesabınız gizli ise, bu özellik için endişelenmeniz gereken bir durum yoktur. Sizi takip eden kullanıcılar gönderilerinizi kendi hikayelerine varsayılan olarak paylaşmayacak. 

İçeriğinizin çalınmasıyla ilgili endişeleriniz olduğundan hikayelere yeniden paylaşım yapmayı devre dışı bırakıyorsanız, yeniden paylaşılan yayının, bunu yapan kişiye uygun şekilde belirtmeniz gerekebilir. Hikayeler aynı zamanda bir günden sonra sona erme eğilimindedir, bu nedenle gönderinin yayın süresi kısadır. Son olarak, sizden paylaşılan gönderiyi silerseniz, başkalarının hikayesi de silinecektir.